Szombathelyen történt

Vádemelést javasol a rendőrség a kórházból elvitt újszülött ügyében

Az egynapos kislányt július 9-én délután egy 38 éves szombathelyi asszony és 31 éves unokaöccse azzal a szándékkal vitte magával a kórház szülészeti osztályáról, hogy sajátjukként neveljék fel.

2014.10.15 17:08MTI
freedigitalphotos.net/imagerymajestic

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást a szombathelyi Markusovszky kórházból elvitt újszülött ügyében, és vádemelést javasol az ügyészségnek - közölte honlapján szerdán a rendőrség.

Az egynapos kislányt július 9-én délután egy 38 éves szombathelyi asszony és 31 éves unokaöccse azzal a szándékkal vitte magával a kórház szülészeti osztályáról, hogy sajátjukként neveljék fel. Eltűnését a kórház azonnal jelentette. A rendőrök még aznap délután egészségesen megtalálták a kislányt, és visszavittek a kórház újszülöttrészlegére.

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat. A nyomozás során kiderült, hogy az ötgyermekes, elvált asszony - akinek öt fia közül négy már felnőtt - márciusban elvetélt, és tanúvallomások szerint unokaöccsével már régóta készült tettére.

A gyanúsítottak több Vas megyei kórház szülészeti osztályát feltérképezték, és beszerezték a babaápoláshoz szükséges kellékeket is - ismertette az eset másnapján sajtótájékoztatóján Tiborcz János Vas megyei rendőrfőkapitány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.