Árva a háznál

Csecsemőt hagytak egy enyingi idősotthon bejáratánál

Lapértesülés szerint vasárnap reggel egy nő egy enyingi idősotthon bejáratánál hagyta éjszaka született gyermekét. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden megerősítette a hírt.

2014.10.14 11:31MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A Fejér Megyei Hírlap keddi számában arról írt, hogy a csecsemőt betakarva, egy kis kosárban tették a bejárat elé.

Kiss Z. Edward rendőrségi szóvivő elmondta, hogy az idősotthon egyik dolgozója értesítette őket az elhagyott kisdedről, aki élt, de nehezen lélegzett. Az otthonban szakszerű ellátásban részesült, utána vitték kórházba.

A szóvivő közölte, hogy egy térfigyelő kamera alapján beazonosítottak egy autót és annak tulajdonosát. Az anya elismerte, hogy a kocsi hátsó ülésén szülte meg a kislányt.

A szóvivő tájékoztatása szerint a székesfehérvári rendőrkapitányság vizsgálati osztálya ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt, amelyet a törvény 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethet.

Megjegyezte, hogy az anya is kórházban van, állapota miatt még nem hallgatták ki gyanúsítottként.

Az MTI úgy tudja, hogy a kislány jól van, az anyuka pedig megváltoztatta korábbi álláspontját és szeretné megtartani gyermekét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.