Kínai kereskedők, kifigyelve

Félmilliárd forintnyi eurót rabolhattak a hétfői autós üldözés-lövöldözés előtt

Üzletük ott áll a közelben, a szomszédok szerint nem véletlen, hogy kirabolták őket, mindenki tudta a környéken, hogy hatalmas összegeket tartanak maguknál

2014.10.01 10:32ma.hu

Kifigyelhették áldozataikat - két kínai ruhakereskedőt - és akkor csaptak le rájuk a rablók, mikor hatalmas összeg volt náluk - írja a Blikk a hétfőn történt fegyveres rablásról. A lap szerint 465 millió forintnyi eurót zsákmányoltak az áldozataikat gázsrpay-vel és gyorskötözővel ártalmatlanító, majd egy fehér furgonnal elmenekülő rablók. Nem csoda, hogy a jócskán megrövidített áldozatok nem akarták annyiban hagyni, és kiszabadították magukat, majd maguk eredtek kocsival a rablók nyomába.

Azt a ma.hu is megírta, hogy autós üldözésbe és lövöldözésbe torkollott a hétfői XVII. kerületi rablás az Újlak utcában, de a Blikk szerint nem csak az áldozatok Volvója kapott találatot. A lapnak nyilatkozó szemtanúk szerint valóságos tűzpárbaj alakult ki a rablók és áldozataik között. A Borsnak egy fegyverszakértő pedig azt mondta, a Volvo karosszériáján látható lyukak nem mindegyikét okozta lövedék, hanem csákány vagy ácskapocs is lehetett.

A kínai férfiak Volvója végül egy fának ütközött, a rablók pedig eltűntek. Kocsijukat a Cinkotai úton találták meg, szélvédőjén több, kiskaliberű lövedék ütötte lyukkal. A rendőrök nem találtak fegyvert a megrabolt áldozatoknál, így nem tudni, ki lőtt rá a rablók kocsijára.

Az áldozatok a lap szerint azt mondták, azért volt náluk akkora összeg, mert áruért mentek. Üzletük ott áll a közelben, a szomszédok szerint nem véletlen, hogy kirabolták őket, mindenki tudta a környéken, hogy hatalmas összegeket tartanak maguknál, és mindig feltűnő kocsikkal hozták az árut - olvasható a Blikkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.