Riadalom

Földomlás miatt minden forgalmat leállítottak Pilisvörösváron

Beszakadt a föld a 10-es úttól 2-3 méterre Pilisvörösváron a Budapest-Esztergom szakaszon épülő vasúti csomópontnál, ezért a közúti és a vasúti forgalmat is le kellett állítani szombat kora hajnalban.

2014.09.27 08:05MTI

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője, Csámpai Attila ismertetése szerint mintegy 10 méter hosszúságban az épülő csomópont zsaluzata, és a támfal omlik, már több köbméter föld szakadt le.

A fővárosi tűzoltók a pest megyei műveleti szolgálat vezetésével folytatják a védekezést. A helyszínre érkeztek a kivitelező cég illetékesei is, tőlük várják a statikai adatokat, hogy pontosan felmérjék a helyzetet - tette hozzá a szóvivő.

Késnek a vonatok

A Pilisvörösváron szombat hajnalban történt földomlás miatt nem járnak a vonatok Pilisvörösvár és Piliscsaba között, és a Nyugati pályaudvarról közlekedő vonatpótló autóbuszok meghosszabbított útvonalon, Piliscsabáig közlekednek - tájékoztatta a Mávinform reggel az MTI-t.

A közlés szerint az utasoknak 10-30 perces késésekre kell számítaniuk.

Szombat hajnalban a pilisvörösvári vasútállomásnál hozzávetőleg 50 köbméternyi föld csúszott meg, ami elzárja a 10-es főútat és a vasúti pályára is veszélyt okoz - tudatta a Mávinform.

Egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikor indulhat el a közlekedés az esztergomi vonalon, a Pilisvörösvár és Piliscsaba közötti szakaszon.

A Pest megyei katasztrófavédelem szombat hajnali tájékoztatása szerint Pilisvörösváron, a Budapest-Esztergom szakaszon épülő vasúti csomópontnál mintegy 10 méter hosszúságban a zsaluzat és a támfal omloltt, ezért szakadt le több köbméter föld.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.