Megsérült a gyújtószerkezete

Elszállítják és megsemmisítik a miskolci világháborús gránátot

Elszállítják a Miskolcon talált második világháborús lövedéket, az emiatt kiköltöztetett csaknem háromszáz ember este nyolc óra után visszatérhetett otthonába.

2014.09.08 20:57MTI

Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta: a 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátot az Iván utca környékén a csatornahálózat tisztításakor hétfő este találták munkások. A robbanószerkezet miatt több tíz-, illetve négyemeletes társasházát, családi házat ideiglenesen el kell hagyniuk a lakóknak.

Várkonyi Melinda tájékoztatása szerint a gránát gyújtószerkezete megsérült, a robbanószerkezetet elszállítják, és egy kijelölt helyen megsemmisítik.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere azt MTI-nek azt mondta: az otthonukat átmenetileg elhagyóknak egy közeli iskola tornatermét nyitották meg, és melegedőbuszokot is küldtek a helyszínre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.