Robbanásveszély

Szárnyas aknát találtak Miskolcon, kiköltöztetik a környékbelieket

Feltehetően második világháborús lövedéket találtak Miskolcon egy csatornahálózat tisztításakor hétfő este, emiatt több mint száz embert költöztetnek ki lakásaikból.

2014.09.08 19:45MTI
A kép illusztráció (Fotó: archív)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Dojcsák Dávid elmondta: Miskolc kiliáni városrészében találtak egy 30 centiméteres szárnyas aknát, emiatt az Iván utca több tíz-, illetve négyemeletes társasházát, családi házait ideiglenesen el kell hagyniuk a lakóknak.

A tűzszerészek 150 méteres védőtávolságot határoztak meg. Az otthonaikat átmenetileg elhagyóknak egy közeli iskola tornatermét nyitották meg, és melegedő-buszokot is irányítottak a helyszínre.

Jelenleg hangosbemondókkal folyamatosan tájékoztatják a lakókat a történtekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.