Feloldották a lezárást

Elszállították a robbanótestet a Palatinus strandról

Elszállították a tűzszerészek a budapesti Palatinus strandon péntek délelőtt talált robbanótestet, a Margitszigeten feloldották a lezárást.

2014.09.05 13:17MTI
Fotó: Wikipédia

Várkonyi Melinda, a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje elmondta, hogy a strandon munkások sövénytelepítés közben egy 82 milliméteres éles, második világháborús szovjet repeszgránátot találtak, amelyet a tűzszerészek mostanra megsemmisítésre elszállítottak.

A robbanótest beazonosításának idejére a területet egy 150 méteres körben lezárták. Emiatt szünetelt a 26-os busz forgalma és a futókör érintett szakaszát sem lehetett használni. A területzár feloldása után a strand kinyitott - mondta a referens.

Korábbi tájékoztatása szerint a robbanótest még a strand kinyitása előtt került elő, ezért nem kellett kiüríteni a fürdőt, csupán az ott dolgozóknak kellett elhagyniuk a főépületet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.