Katasztrófavédelem

Nyolcvanhét tűzoltó biztosítja a tűzijátékot a fővárosban

Az augusztus 20-i tűzijáték idején húsz tűzoltóautó, a Szent Flórián tűzoltóhajó, valamint három tűzoltó rohamcsónak is készenlétben áll majd.

2014.08.18 17:39MTI

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, hogy a fővárosban az idén is négy helyszínről, a Lánchídról és a Dunán állomásozó három uszályról lövik fel a rakétákat. Két uszály a Margit híd és a Lánchíd között, egy pedig a Vigadó téri hajóállomás vonalában fog horgonyozni.

A kilövési helyeken kívül az Erzsébet híd és a Margit híd közötti rakpartokon, a hídfőknél, illetve a Parlamentnél tartózkodnak majd tűzoltóegységek - tette hozzá.

Mint mondta, a tűzvédelmi szakhatóság munkatársai eddig nem találtak olyan körülményt, ami akadályozná a tűzijátékok biztonságos lebonyolítását.

Ugyanakkor a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági munkatársai augusztus 19-én és augusztus 20-án is ellenőrzéseket tartanak, kiemelten vizsgálják a menekülési útvonalakat és a vízlelőhelyeket. Egyebek mellett azt is ellenőrzik, hogy mindenhol rendelkezésre állnak-e a tűz jelzéséhez és oltásához szükséges eszközök, a rakéták kilövési pontja körül meghatározták-e a tűzvédelmi szempontból szükséges védőterületet, illetve azon belül milyen létesítmények és más veszélyforrások találhatók - ismertette az intézkedéseket Kisdi Máté.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.