Ajándékot ígérve jutottak be az idős áldozatokhoz

Ne csak a cukros bácsiknak ne higgyünk! Annak se, aki "ajándékot hoz"

Távozásuk előtt késsel megfenyegették az idős asszonyt, majd az ágyában megkötözték és leragasztották a száját.

2014.08.12 19:54Havariapress

Két idős embert rabolt ki otthonában egy középkorú pár Debrecenben. Az előzetes letartóztatásba helyezett támadók mindkét esetben azzal jutottak be áldozatukhoz, hogy ajándékot hoztak.

Augusztus 4-én 9 óra körül jelent meg egy férfi és egy nő egy 77 éves asszony lakásánál, egy debreceni lakótelepen. Azt mondták áldozatuknak, hogy ajándékot hozták.

Miután az idős nő beengedte lakásába a párt, az idegen férfi kést rántott. Megfenyegették az asszonyt, s felszólították, hogy adja oda nekik a pénzét és az ékszereit. Az így megszerzett zsákmánnyal a rablók elmenekültek.

A bejelentés után a nyomozók a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a beszerzett információknak köszönhetően azonosították a támadókat. Augusztus 9-én elfogták a gyanúsítottakat, egy 42 éves férfit és 42 éves feleségét. Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomást tettek, így derült ki, hogy májusban is elkövettek egy rablást.

A módszer ugyanaz volt: telefonon felhívtak egy idős asszonyt azzal, hogy ajándékot visznek neki, majd megjelentek nála. A 84 éves nő beengedte őket a lakásba, majd amíg egy kérdőívet töltött ki a férfival a konyhában, addig a nő készpénzt, ékszereket lopott el.

Távozásuk előtt késsel megfenyegették az idős asszonyt, majd az ágyában megkötözték és leragasztották a száját.

A házaspárt őrizetbe vették, majd a Debreceni Járásbíróság elrendelte mindkettejük előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.