Jelenleg stabil az állapota

Vadászbaleset Bélmegyeren: koponyaműtéten esett át a sérült vadőr

Koponyaműtéten esett át az a vadőr, akit szombaton Bélmegyeren vadászat közben fejen talált egy lövedék; a sérült állapota jelenleg stabil.

2014.08.11 18:15MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

Kövesdi József, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház megbízott főigazgatója ugyanakkor hozzátette, hogy véglegesen stabil állapotról a műtét után két nappal nem lehet beszélni, ugyanis egy idegen test behatolása az agyállományba nagyon súlyos, életveszélyes állapot.

Az első műtétet követően, a gyógyulás ideje alatt is léphetnek fel újabb problémák, amelyek további beavatkozást igényelnek - mondta. A főigazgató arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a fejsérülést lövedék okozta, vagy fémszilánk.

A vadászbaleset miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást, és szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Az eset a Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársaságánál történt, őzbak bérvadásztatás közben. A vadőr - aki maga is vadászként volt jelen - egy leadott lövés nyomán súlyos életveszélyes fejsérülést szenvedett.

Az MTI meg nem erősített információi szerint az egyik vadász őzbakra célzott, amikor fegyvere eddig tisztázatlan okból elsült, s a golyó beleütközött egy terepjáró tetejébe. A vadőr a gépkocsiban ült, amikor valószínűleg a gellert kapott golyó egyik leváló darabja eltalálta a fejét.

Az sem zárható ki, hogy a gépkocsi sérült tetejének egyik szilánkja csapódott a fejébe. A Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága az MTI-vel annyit közölt, hogy a vadászati és halászati főosztály is helyszíni vizsgálatot tartott.

A hatóság közigazgatási eljárásban vizsgálja, hogy betartották-e a vadászati szabályokat, a fegyverkezelés rendjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.