Munka a földeken

Elhagyta a kórházat az egyik kukoricaföldön megfertőződött beteg

Elhagyta a debreceni Kenézy kórházat szerdán az a fiatal nő, aki valószínűleg kukoricaföldön, patkányürüléktől fertőződhetett meg.

2014.08.06 20:35MTI
freedigitalphotos franky242

Szentgyörgyi János, a kórház szóvivője elmondta: két férfit és egy nőt leprospirózis fertőzés gyanújával vittek július 31-én a infektológiai intézetbe. Az eddigi adatok szerint mindhárman Tiszaburán, kukoricacímerezés közben fertőződhettek meg, ugyanis az esős időben mezítláb dolgoztak, és sok döglött patkány volt a környéken.

Az esőben feloldódott patkányürülék okozhatta a bakteriális fertőzést, amely miatt súlyos tünetekkel kerültek a fiatalok kórházba - ismertette a részleteket Szentgyörgyi János.

Valamennyien azonnal antibiotikumos kezelést kaptak, már jó általános állapotban vannak. A nőt szerdán hazaengedték, a két fiatalember valószínűleg a hétvégén elhagyhatja a kórházat - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.