Szemét ügy

Veszélyes hulladékot raktak le Magyarországon a románok

Vádat emeltek két román állampolgár ellen, akik jelentős mennyiségű veszélyes hulladékot próbáltak meg illegálisan lerakni tavaly májusban Magyarországon.

2014.07.23 19:15MTI
freedigitalphotos Witthaya Phonsawat

Takács Péter Győr-Moson-Sopron megyei főügyész tájékoztatása szerint a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat a két román állampolgárságú férfi ellen, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A közlemény felidézi: az egyik vádlott, miután fel kellett számolnia ausztriai telephelyét, tizenhat, egyenként ezerliteres tartályban szállított engedély nélkül bitument Magyarországra, és több állomás után egy Mosonmagyaróvár környéki benzinkútnál állította le az ezeket szállító pótkocsit.

A vádlott egy idő után honfitársának adta el a pótkocsit a szállítmánnyal együtt. A vevő - akinek szintén nem volt engedélye a hulladék kezelésére - több helyen megpróbálta lerakni a bitumenes hordókat, volt, ahol azt állítva, tűzifa van bennük. A meleg hatására megolvadó veszélyes anyag két helyen is kifolyt, a szállítmányt pedig a rendőrség foglalta le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.