Teljes tetőszerkezet

Andrássy út - Megfékezték a tűz továbbterjedését

Mostanra megfékezte a helyszínen dolgozó csaknem 110 tűzoltó a VI. kerületi Andrássy úton álló palota tetőterében meggyulladt tűz továbbterjedését.

2014.07.15 19:14MTI
Budáról is látni lehetett a hatalmas füstöt - ma.hu

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője arról számolt be, hogy a tűz a tetőtérből a födémen keresztül több helyen átterjedt a lakatlan harmadik emeletre.

A lakóházzal szomszédos két épület, egy iskola és egy másik lakóház tetőszerkezetére átterjedt a tűz, amely mintegy tíz-tíz négyzetméternyi területen rongálta meg az épületeket. Ezeket a tüzeket már eloltották - mondta a szóvivő.

Elmondása szerint a mentők két könnyű sérültet vittek kórházba.

Hozzátette: az oltásban mintegy 110 tűzoltó vesz részt, 30 gépjárművel, köztük négy magasból mentő járművel vonultak ki helyszínre.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az érintett és a szomszédos épületekből összesen negyven embert kísértek ki, számukra a Városligeti fasorban található Derkovits Gyula Általános Iskolában biztosítanak elhelyezést.

Percek alatt leégett a tetőszerkezet - Facebook


Polgármester: az önkormányzat elhelyezi a fedél nélkül maradt lakókat

A terézvárosi önkormányzat egy iskolában és egy kulturális intézményben helyezi el azokat az Andrássy úti tűzben érintett lakókat, akik nem tudnak hova menni - közölte Hassay Zsófia, a VI. kerület polgármestere (Fidesz-KDNP) kedden a tűz helyszínén.

Ismertetése szerint a házba bejelentett 112 lakó közül eddig 30-an jelezték, hogy nem tudnak hol megszállni.

Hassay Zsófia közölte, úgy tudja, hogy kátrányos szigetelést végeztek a tetőn, amikor belobbant a tetőszerkezet, a munkás egyből riasztotta a tűzoltókat.

A polgármester elmondta, nincs önkormányzati tulajdon a házban, egy cég birtokolja a tetőteret. Hassay Zsófia nem nevezte meg a céget.

Közölte, hogy ezzel a céggel korábban kapcsolatba állt a kerület, de ezt már hosszabb ideje megszakították, "mert nem csináltak semmit", most is inkább csak állagmegóvási munkálatokat végeztek.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint közveszély okozás bűntettének gyanúja miatt vették őrizetbe a 36 és a 37 éves férfit, mert megalapozottan gyanúsíthatóak az épülettűz előidézésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.