Emberkereskedelem

Magyar embercsempészeket fogtak el az olasz-osztrák határon

Az olasz határrendészek négy magyar embercsempészt vettek őrizetbe péntek este az olasz-osztrák határon, ez utóbbiak ugyanis egy furgonban húsz illegális bevándorlót akartak átcsempészni Ausztriából olasz földre.

2014.07.05 15:14MTI
Fotó: udinetoday.it

Az Udinetoday hírportál szombati beszámolója szerint a határőrök Tarvisiónál megállítottak egy áruszállításra használatos furgont, amelyben tizenegy eritreai, hat szomáliai, két szíriai és egy etióp rejtőzködött összezsúfolva embertelen körülmények között.

Utóbb kiderült, hogy a furgon érkezése előtt néhány perccel két személygépkocsi haladt át a határon, a határrendészek a furgon leállítása után feltételezték, hogy azok is az embercsempészési akcióban vettek részt, vagyis az volt a feladatuk, hogy felmérjék a "terepet" a furgon érkezése előtt. Ezért ezeket a gépkocsikat is feltartóztatták később.

A furgont két, az előtte érkező Fiat Ducato és Opel Astra gépkocsikat pedig egy-egy magyar állampolgár vezette, mind a négyet őrizetbe vették, a járműveket lefoglalták. A két személyautót vezető férfi apa és fia volt, egyik negyvenegy, a másik huszonegy éves. Az illegális bevándorlókat átadták az osztrák hatóságoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.