Erkélyajtón át

Több tízmillió forint értékű festményeket raboltak - elkészült a vád

Az alvó 85 éves férfit a földre rántották, majd szőnyegbe tekerték, és egy fotelt is a fejére döntöttek.

2014.06.20 09:49MTI

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett rablás miatt vádat emelt két férfi ellen, aki 2011 szeptemberében több tízmillió forint értékű festményeket loptak egy budapesti lakásból, és bántalmazták az idős tulajdonost.

Ibolya Tibor főügyész pénteken közölte: a vádirat szerint, a két férfi 2011 szeptember 1-jére virradóra a főváros II. kerületében felmászott egy társasház első emeletére, és a nyitott erkélyajtón keresztül behatolt az egyik lakásba.

Az ott alvó 85 éves férfit a földre rántották, majd szőnyegbe tekerték, és egy fotelt is a fejére döntöttek. A lakásból több értékes olajfestményt, egy ezüst étkészletet és pénzt vittek magukkal, több tízmillió forint kárt okozva. Ezután a nyitott erkélyajtón át a szomszéd lakásba is bejutottak, és mobiltelefont, karórát, táskát, valamint készpénzt zsákmányoltak, miközben a tulajdonosok aludtak.

A főügyészség a büntetett előéletű vádlottakra letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.