Lucio Fontana

Elloptak egy értékes festményt a milánói múzeumból

A festményt tavaly 400-600 ezer euróra (mintegy 120-180 millió forintra) értékelték egy Olaszországban rendezett aukción, amelyen nem sikerült eladni.

2014.02.12 18:13MTI

Több százezer eurót érő festményt loptak el a szerdára virradó éjszaka a milánói Pecci kortárs képzőművészeti múzeumból.

Lucio Fontana (1899-1968) Térbeli gondolat (Concetto spaziale) című festményét vitték el a tolvajok, akik a múzeum belső udvaráról jutottak be a művet őrző kiállítóterembe.

A festményt tavaly 400-600 ezer euróra (mintegy 120-180 millió forintra) értékelték egy Olaszországban rendezett aukción, amelyen nem sikerült eladni.

A mű ezután került a milánói múzeumba. Az olasz hatóságok szerint Fontana festményét nagy valószínűséggel megrendelésre lopták el. A festő-szobrász Fontana az egyik legtöbbre értékelt modern olasz képzőművésznek számít.

Az Argentínában olasz családban született Fontana Olaszországban élt és alkotott. Megalapította az úgynevezett Térbeli Mozgalmat (Movimento Spazialista). A Térbeli gondolat című festmény-sorozata monokróm vásznakból áll, amelyeket átlyukasztott vagy felhasított. A Térbeli gondolat. Várakozás című festménye 2010-ben 2,1 millió fontért kelt el a Sotheby's aukciósház árverésén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.