Nem akarta

"Hogy ne szokjanak oda" - a szennyvízaknába dobta a kiskutyákat

Egy állampolgár telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy Vámospércsen látott egy férfit...

2014.05.23 11:11ma.hu
Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség járőrei fogták el Vámospércsen azt a férfit, aki négy kiskutyát bedobott egy szennyvízelvezető aknába. A helyi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a tettes ellen folytatott nyomozást.

A nyomozás adatai szerint 2014. május 22-én 11 óra 10 perc körüli időben egy állampolgár telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy Vámospércsen látott egy férfit, aki több élő kiskutyát is bedobott az udvarán található szennyvízelvezető aknába.

A bejelenést követően a városban szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség járőrei azonnal a helyszínre mentek, ahol a helyi rendőrökkel közösen adatgyűjtést és tanúkutatást hajtottak végre, valamint kérdőre vonták az 55 éves férfit a cselekménnyel kapcsolatban.

A helyi lakos az egyenruhásoknak elmondta, hogy aznap 10 óra körül négy kóbor kutyát valóban bedobott az aknájába, mert nem akarta, hogy az ebek odaszokjanak az udvarára. A készenléti rendőrök elfogták és a Vámospércsi Rendőrőrsre előállították Cs. Istvánt, aki a nyomozóknak beismerő vallomást tett.

A Vámospércsi Rendőrőrs a gyanúsítottal szemben állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2014. május 23-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Forrás: police.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.