Szerb embercsempész Zalában

Még a csomagtartóban is volt egy "utas"

Összesen hat embert - egyiküket a csomagtartóban szállítva - próbált meg Olaszországba csempészni személyautóval egy szerb férfi, akit Zalában fogtak el a rendőrök.

2014.05.15 09:44MTI
freedigitalphotos.net/dan

A 30 éves szerb állampolgár egy magyar rendszámú kombi személyautót vezetett, amikor az M70-es autóúton kedd este meg akarták állítani a rendőrök.

A sofőr a járőröket kikerülve el akart menekülni, de elfogták - közölte csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. Az autóban a szerb férfin kívül négy eritreai, egy pakisztáni és egy szudáni férfi utazott, egyikük a csomagtartóban elbújva.

Egyikük sem rendelkezett Magyarországra érvényes tartózkodási engedéllyel. Az embercsempészéssel gyanúsított férfi elmondta, tudta, hogy utasai nem rendelkeznek okmányokkal, pénzért vállalta el a fuvart.

Az összeg egy részét előre megkapta, a többit pedig Olaszországban fizették volna ki neki. A gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását, a hat utasát pedig a nyírbátori idegenrendészeti szállásra szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.