Nagybani - csak nem úgy

42 millió forintnyi csempészett cigaretta

Több mint 42 millió forint értékű cigarettát foglaltak le pénzügyőrök három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínen május első napjaiban

2014.05.10 10:55MTI
Freedigitalphotos hinnamsaisuy

Az első alkalommal a pénzügyőrök közúton egy nagy sebességgel közlekedő, ukrán rendszámú személyautót próbáltak ellenőrizni, azonban az nem állt meg. A pénzügyőrök követték a gépkocsit, amely az út szélén hirtelen megállt, majd a sofőr kiugrott és elszaladt. A hátrahagyott járműből több mint 22 ezer doboz különféle márkájú, 18 millió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

A második esetben a pénzügyőrök szintén közúton figyeltek fel egy személyautóra, amelynek sofőrje gyorsítani kezdett, amikor észrevette őket. A követett gépkocsira Tiszabecsen, egy ház mögött találtak rá. Átvizsgálták az ingatlant a tulajdonos jelenlétében, és az egyik helyiségben, a konyhaszekrényt elmozdítva egy földbe ásott üregben mintegy 24 ezer doboz különféle márkájú, 11 millió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

Harmadszorra a pénzügyőrök egy zöldhatár-ellenőrzés keretében Beregdaróc térségében több emberre figyeltek fel, akiket megpróbáltak feltartóztatni, ám azok elszaladtak a helyszínről. A pénzügyőrök egy közeli bokros területen fekete nejlonba csomagolva mintegy 15 ezer doboz, 13 millió forintnyi, különféle márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettára bukkantak.

A pénzügyőrök mindhárom esetben orgazdaság miatt feljelentést tettek az adóhatóság pénzügyi nyomozóinál, a csempészett cigarettát, valamint az első esetben hátrahagyott gépkocsit pedig lefoglalták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.