A férfi beismerő vallomást tett

Másfél évtized után fogták el a zuglói kettősgyilkost

Elfogták a rendőrök egy 1995-ben, egy zuglói házban elkövetett kettős emberölés gyanúsítottját. A most 38 éves férfi beismerő vallomást tett.

2014.05.07 11:30Havariapress

1995. május 21-én 18 óra körüli időben, a XIV. kerületi Emília utca egyik házában történt a kettős gyilkosság. Az ott élő 79 éves férfit és 74 éves feleségét az akkor még ismeretlen tettes megverte és több késszúrással megölte. Az áldozatokra rokonaik találtak rá.

A rendőrség két éven át nyomozást folytatott az ügyben, 1997. május 9-én eredménytelenül megszüntették a nyomozást. Idén rendelte el a nyomozás folytatását a gyilkossági ügyben a Fővárosi Főügyészség, miután új információk merültek fel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozóinak sikerült azonosítaniuk a gyilkost. A 38 éves W. Csaba Lászlót elfogták, a férfi kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését és részletes vallomást tett. Elmondta, hogy néhány ezer forinttal tartozott az idős házaspárnak.

A férfival szóváltásba keveredett, majd megütötte a saját sétabotjával. Az ütéstől földre esett ember védelmére kelt idős felesége, azonban a magához vett sodrófát támadója kicsavarta a kezéből és azzal megverte az asszonyt.

Ezt követően vett elő egy kést a konyhaszekrényből, majd azzal többször megszúrta mindkét áldozatát, akik a helyszínen életüket vesztették. A gyilkos csak órákkal később hagyta el a házat, előbb átkutatta a lakást készpénzért, s rágyújtott több cigarettára.

A meggyilkolt házaspár kulcsával bezárta a kaput, a kulcsot egy lefolyóba dobta, majd Sepsiszentgyörgyre utazott. A 38 éves férfit több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.