Nyomozás, belső vizsgálat indult

Több tízmilliós postai sikkasztás Kaposváron

Több tízmilliós sikkasztás gyanúja merült fel egy kaposvári postahivatalban; a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az ügyben, a posta vezetése pedig belső vizsgálatot rendelt el.

2014.04.29 20:41MTI
freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A Somogyi Hírlap internetes oldala azt írta: a történtekre a megyei napilapnak egy magát megnevezni nem kívánó volt postai alkalmazott hívta fel a figyelmet. Tudomásuk szerint a postán kötött biztosítások bevétele, 30-40 millió forint tűnt el az 1-es számú, Bajcsy-Zsilinszky utcai postahivatalban.

Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: jelenleg is tart a nyomozás, ezért erre való tekintettel egyelőre annyit mondhat, hogy az ügyben sikkasztás bűntett gyanúja miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Apáti-Tóth Kata, a Magyar Posta Zrt. szóvivője a lap megkeresésére azt írta: a hivatalos vizsgálat a rendőrség bevonásával folyamatban van, az esetről azonban jelen fázisában - a jogszabályok értelmében - nem nyilatkozhatnak.

"Fontos hangsúlyozni, hogy a vizsgálat az ügyfelek és a Posta Biztosító között kötött szerződéseket nem érinti, az ügyfeleket semmilyen kár nem éri" - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.