Közveszélyokozás miatt

Nyomozás indult a kókai gázrobbanás ügyében

Közveszélyokozás miatt nyomozást indított a rendőrség a péntek délelőtti kókai gázrobbanás, illetve lakástűz ügyében.

2014.04.25 13:18MTI
MTI/Bugány János

Kókán, a Kassai utca egyik családi házában eddig tisztázatlan körülmények között robbant be a gáz, majd kigyulladt az ingatlan. Az ott lakó férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének korábbi közlése szerint a helyi önkéntes tűzoltók a többi egység megérkezése előtt kihozták a házból a férfit, aki az első információk szerint súlyos sérüléseket szenvedett, testfelületének csaknem nyolcvan százaléka megégett.

A kókai és a nagykátai tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával délre eloltották a lángokat, majd a teljesen kiégett, lakhatatlanná vált ingatlant átadták az önkormányzatnak.

A kordonnal körbevett házat polgárőrök felügyelik - mondta kora délután Csámpai Attila. A mentők sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a ház lakóját, egy középkorú férfit súlyos égési sérülésekkel Budapestre, az ügyeletes kórházba szállítottak.

A Nagykátai Rendőrkapitányság közveszélyokozás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, a gázrobbanásban megsérült férfi nincs kihallgatható állapotban - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK).

MTI/Bugány János


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.