2013 novemberi tett

Vádat emeltek a fővárosi hanukija-rongálókkal szemben

Vallási tisztelet tárgyának megrongálásával elkövetett rongálás, valamint garázdaság bűntette miatt vádat emeltek három fiatal ellen.

2014.04.08 09:44MTI

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádiratának lényege szerint a vádlottak 2013. november 30-án, a hajnali órákban ittas állapotban, előzetes megállapodást követően a Blaha Lujza téren felállított kilencágú hanukijához mentek azért, hogy a menórát megrongálják. Egyikük a vallási jelképet rángatta, leköpte, majd miután azt nem sikerült felborítania, kézzel leszakította a hanukijára ráerősített magyar és héber feliratú táblát. Társai mindezt nevetve végignézték, "miközben a rongáló cselekményt figyeléssel biztosították".

A vádlottak ezután - a korábbihoz hasonló módon - a Nyugati téren, majd azután a Városháza téren lévő hanukiját is megrongálták. A férfiak összesen 170 ezer forintot meghaladó kárt okoztak.

A kerületi ügyészség a vallási jelképet ténylegesen megrongáló férfit - más bűncselekmény mellett vallási tisztelet tárgyának megrongálásával elkövetett rongálás bűntettével, míg társait ugyanezen bűncselekmény bűnsegédletével vádolja. Ezért a bűncselekményért három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.