TMRFK

Tolnából indultak a nyomon: autótolvajokat fogtak Dunakeszin

A 2013. júniusban történt négy szekszárdi autólopás után országszerte több mint száz hasonló bűncselekmény adatait vizsgálták meg - így jutottak el a két gyanúsítotthoz.

2014.04.02 13:24MTI

Országszerte közel ötven gépkocsilopással hozható kapcsolatba az a két dunakeszi férfi, akiket terrorelhárítók fogtak el a múlt héten Dunakeszin - közölte szerdán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) bűnügyi osztályvezetője Szekszárdon.

Szabó Zoltán, a bűncselekmény-sorozatot ismertető sajtótájékoztatón elmondta: a 41 és a 37 éves férfit jelenleg hat rendbeli, nagyobb értékre elkövetett lopással gyanúsítják, amelyeket 2013-ban és 2014-ben Szekszárdon, Szolnokon és Miskolcon követtek el.

A 2013. júniusban történt négy szekszárdi autólopás után országszerte több mint száz hasonló bűncselekmény adatait vizsgálták meg, a TMRFK nyomozócsoportja ezt követően arra a következtetésre jutott, hogy ezek közel fele kapcsolatba hozható a két gyanúsítottal - tette hozzá.

Az elkövetőket március 27-én a Terrorelhárító Központ műveleti egységének tagjai fogták el, jelenleg előzetes letartóztatásban vannak. Elfogásukat megelőzően Miskolcon loptak el egy személyautót, amelyet Dunakeszin megtaláltak.

A bűnügyi osztályvezető ismertetése szerint az ellopott autók többsége egy márkához tartozik, értékük 1-3 millió forint között van.

Az eljárás során foglaltak le gépjárműveket, de több lopott gépkocsit még keresnek a rendőrök - mondta az alezredes, aki az elkövetés módjáról nem kívánt nyilatkozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.