Lebukott az "ezermester"

Konzervdobozzal lopott internetet

Egyebek mellett konzervdobozból készített vevőberendezéssel csatlakozott az internetre egy 23 éves férfi Kazincbarcikán, vádat emeltek ellene.

2014.03.21 14:35MTI

A férfi jövedelemmel nem rendelkezett, így internetelőfizetést sem tudott vásárolni, ám hulladék anyagokból, így kutyakonzerves dobozból és egy rozsdás parabolaantenna-tányérból működőképes vevőeszközt épített, amely felismerte egy szolgáltató rádióhullámú hálózatát - ismertette az esetet a szóvivő.

A férfi ezt a szerkezetet egy laptophoz csatlakoztatta, és egy program segítségével feltörve a rendszert, létező előfizetők azonosítójával csatlakozott a hálózatra, amelyet jogosulatlanul, ingyen használt.

Emiatt a rendszerben kimaradások jelentkeztek, a szolgáltató pedig bemérte az illegális vevőberendezés helyét és felderítette az elkövetőt is. Mivel az elektronikus hírközlő hálózat közérdekű üzemnek minősül, így a vádlott cselekménye 2-től 8 évig terjedő börtönnel is büntethető - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.