Lebukott egy alezredes is

Felfüggesztették a megvesztegethető rendőröket

Anyagi ellenszolgáltatásért cserébe azt ígérték egy budapesti piac üzemeltetőinek, közbenjárnak annak érdekében, hogy az illetékes önkormányzat a piac működéséhez szükséges engedélyeket kiadja.

2014.03.20 16:55MTI

A gyanúsítások két csoportra oszthatók: a rendőr alezredest és egy másik rendőrt azzal gyanúsítanak, hogy anyagi ellenszolgáltatásért cserébe azt ígérték egy budapesti piac üzemeltetőinek, közbenjárnak annak érdekében, hogy az illetékes önkormányzat a piac működéséhez szükséges engedélyeket kiadja. A másik ügycsoportban a gyanú az, hogy az érintett rendőrök anyagi ellenszolgáltatásért adtak ki adatokat ügyvédeknek polgári, illetve büntető ügyekben az ügyviteli és nyilvántartó rendszerből. Ezekhez az adatokhoz az ügyvédek nem férhettek volna hozzá - tette hozzá a szóvivő.

Ibolya Tibor főügyész az MTI-nek megküldött közleményében azt írta: a budapesti nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével szerdán kilenc budapesti és egy vidéki helyszínen hajtottak végre összehangolt akciót a rendőr alezredes, valamint bűntársai elfogása érdekében.

Hozzátette: a többi között ügyvédi irodákban tartott házkutatásokon az eljáró ügyészek okiratokat, mobiltelefonokat és számítástechnikai eszközöket foglaltak le, amelyek igazolták a bűncselekmények gyanúját.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a házkutatásokat követően, vesztegetés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítotti kihallgatásra állította elő a rendőr alezredest, valamint három rendőrtársát, három budapesti ügyvédet, továbbá egy civilt.

Az eljárás során három rendőrt őrizetbe vettek, az ügyészség valamennyiük esetében indítványt tesz az előzetes letartóztatás elrendelésére.

Az ügyben még további gyanúsítotti kihallgatások várhatók - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.