Jogerős ítélet

Hiába jár síneken - ittasan villamost sem lehet vezetni

A büntetés végrehajtását a bíróság 1 év próbaidőre felfüggesztette, egyúttal a villamosvezetőt előzetes mentesítésben részesítette. A bíróság a vádlottat 1 év 3 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

2014.03.19 13:50MTI
Forrás: MTI

Gyorsított eljárásban jogerősen elítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán azt a villamosvezetőt, aki még tavaly októberben ittasan vezetett egy utasokat is szállító 24-es villamost - közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a Pesti Központi Kerületi Bíróság megállapította, hogy a villamosvezető bűnös ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében és ezért őt 6 hónap fogházbüntetésre ítélte. A büntetés végrehajtását a bíróság 1 év próbaidőre felfüggesztette, egyúttal a villamosvezetőt előzetes mentesítésben részesítette. A bíróság a vádlottat 1 év 3 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

A 48 éves férfi a BKV alkalmazásában állt és tavaly október 17-én a Közvágóhíd és a Keleti Pályaudvar közötti szakaszon több fordulót is megtett a 24-es villamossal.

A BKV Zrt. baleseti helyszínelője a villamosvezetőt rutin ellenőrzés alá vonta, amelynek során az alkoholszonda pozitív jelzést mutatott, ezért vele szemben a rendőrség intézkedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága által lefolytatott nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfit szerdán állította bíróság elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.