Ál-kistermelő

Belga csülökből magyar sonka

Kiváló hazai termékként árulta, valójában szlovák, belga húsokból és lejárt szavatossági idejű kínai pirospaprikából gyártotta termékeit - videó a lefoglalásról!

2014.03.14 23:30HENT

A Komárom-Esztergom megyei vállalkozót a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakemberei leplezték le. A február végi ellenőrzés során több tonna jogszabályoknak nem megfelelő módon készült húskészítményt foglaltak le az ellenőrök.



A vállalkozó nagyüzemi körülmények, de a vonatkozó előírások megszegésével állította elő a húskészítményeket, amellyel nem csupán megsértette a kistermelőkre vonatkozó jogszabályokat, de megtévesztette a fogyasztókat is. Az ál-kistermelő saját boltot is üzemeltetett és hétvégi piacokon árulta termékeit.

Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.