Miskolci panelsztori

Lakásán árulta a zárjegy nélküli cigarettát

A pénzügyőrök az idős asszonynál összesen 129 doboz cigarettát és 1100 gramm vágott dohányt foglaltak le.

2014.02.08 10:35MTI

Közérdekű bejelentés nyomán jutottak el az asszonyhoz, aki - a bejelentő szerint - rendszeresen adott el cigarettát és vágott dohányt fiatalkorúaknak is.

A pénzügyőrök civilben, vásárlónak kiadva magukat csengettek be a zugárushoz. Az asszony 500 grammos csomagokban 1 kilogramm dohányt és adójegy nélküli cigarettát adott el nekik. Ezután fedték fel magukat a pénzügyőrök, akik a jövedéki törvény alapján átkutatták a lakást.

Az adózatlan jövedéki termékeket lefoglalták, a zugárus ellen pedig eljárás indult. A trafiktörvény rendelkezései alapján 5 millió forintos bírságra, ezen felül 150 ezer forintos jövedéki bírságra számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.