Börtönre ítélték

Angliában okozott ittasan balesetet a magyar kamionos

A rendőrség megállapította, hogy a sofőr véralkoholszintje a baleset pillanatában csaknem a négyszerese volt a Nagy-Britanniában megengedett felső határnak.

2014.02.07 12:50MTI

Nyolc hét szabadságvesztésre ítéltek Angliában egy magyar kamionost, aki súlyosan ittas állapotban balesetet okozott. Helyi hírportálok pénteki beszámolói szerint az 56 éves L. Zoltánt az északnyugat-angliai Chorley magisztrátusi bírósága a járművezetéstől is eltiltotta 32 hónapra.

A magyar kamionos a Lancashire megyei Leyland kisvárosban január 14-én döntött ki egy útjelző táblát. A rendőrség megállapította, hogy a sofőr véralkoholszintje a baleset pillanatában csaknem a négyszerese volt a Nagy-Britanniában megengedett felső határnak.

A megyei rendőrség szóvivője a Lancashire Evening Post című regionális hírportálnak elmondta: ha valaki a megengedettnél csak kétszer magasabb véralkoholszinttel vezet, harmincszor nagyobb az esélye arra, hogy balesetet okozzon, mint annak, aki józanul ül gépjárműbe.

Matthew Tomlinson, a Lancashire megyei tanács egyik képviselője enyhének minősítette az ítéletet, mondván: szerinte a magyar kamionost egész életére el kellett volna tiltani a járművezetéstől. "Ha valaki ennyire közveszélyes, akkor nem egészen három évnyi eltiltás elégtelen" - fogalmazott a tanácsnok.

Másfél éve egy másik magyar kamionost nyolc havi szabadságvesztésre ítéltek Birminghamben, ugyancsak ittas vezetésért és közveszély-okozásért. K. Pál 2012 augusztusában, Birmingham közelében, az M6-os autópályán tíz mérföldet - 16 kilométert - tett meg éjszaka a menetiránnyal szemben haladva, kivilágítatlan teherautójával.

A magyar kamiont három másik teherautósofőr állította meg, eltorlaszolva előtte az utat. K. Pált - akinek véralkoholszintje több mint kétszeresen haladta meg a brit törvények által meghatározott felső tűréshatárt - a börtönbüntetés mellett három évre eltiltották a járművezetéstől is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.