Árokba csúszott

Ittas vezetés miatt indult eljárás a rendőr dandártábornok ellen

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indított nyomozást a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség egy rendőr dandártábornokkal szemben.

2014.02.06 10:44MTI

A Blikk és a Népszabadság információját csütörtökön az MTI-nek Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Nyomozó Ügyészség szóvivője erősítette meg.

A szóvivő részleteket nem közölt, arra hivatkozva, hogy az iratok vizsgálata még folyamatban van, de annyit elmondott, hogy az eset január 31-én történt.

A Blikk információi szerint a dandártábornok az M0-s autóútról a 2-es útra hajtott fel, amikor az árokba csúszott. Információik szerint a gyanúsított az Országos Rendőr-főkapitányság rendelkezési állományában van, de a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) átvezényelve.

A Népszabadság ugyancsak csütörtöki számolt be arról - pontosan meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva -, hogy a tábornoknál igen erős ittasságot állapított meg a vérvizsgálat. A lap felidézte azt is, hogy a dandártábornok korábban dolgozott a Központi Bűnügyi Igazgatóságon, majd a Bűnügyi Ellátó Igazgatóságon szolgált.

Az MTI megkeresésére a GVH közölte, a dandártábornok 2011. április 15-étől rendelkezési állományból vezényléssel került a hivatalhoz, ahol jelenleg a felderítő iroda vezetőjeként dolgozik.

A GVH a történtekről a sajtóból értesült, ezért a hírek megjelenését követően azonnal hivatalos tájékoztatást kért a dandártábornoktól, aki jelenleg szabadságon tartózkodik - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.