Szikszón

Kétszer mentették meg a járőrök ugyanannak a hajléktalannak az életét

A férfi a járőröknek elmondta, hogy pár napja engedték ki a kórházból, de mivel nem volt hová mennie, így a fűtetlen épületben húzta meg magát, és már napok óta nem evett.

2014.01.29 14:14ma.hu

Az Encsi Rendőrkapitányság Szikszói Rendőrőrsének járőrei elsőként 2014. január 2-án találtak rá egy padon fekvő, kihűlés közeli állapotban lévő 58 éves helyi hajléktalan férfira. Az egyedülálló, lábain fagyási sérülésekkel küszködő férfit további ellátás végett akkor kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Ezt követően 2014. január 24-én egy szikszói lakatlan, záratlan, romos házban a rendőrök ismét megtalálták a korábban kórházba segített személyt. A férfi ekkor a járőröknek elmondta, hogy pár napja engedték ki a kórházból, de mivel nem volt hová mennie, így ebben a fűtetlen épületben húzta meg magát és már napok óta nem evett. Az egyenruhások egyike ekkor saját szendvicsét adta át az átfázott illetőnek, akinek egészségi állapota miatt újra kórházba szállításáról intézkedtek.

A hajléktalan férfi hosszú távú elhelyezésének ügyében az őrs munkatársai a Máltai Szeretetszolgálattal léptek kapcsolatba, mely eredményeként a személyt a miskolci krízisközpontban sikerült elszállásolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.