Foktő

Veszélyes anyag szivárgott a szennyvíztelepen

A polialumínium-kloridot víz fertőtlenítésére használják, nagy koncentrációban irritálja a bőrt, a nyálkahártyát, illetve a szemet.

2014.01.23 07:45MTI

Veszélyes anyag átfejtése közben szivárogni kezdett a polialumínium-klorid a Bács-Kiskun megyei Foktő szennyvíztelepén szerda éjjel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A szivárgást sikerült megszüntetni, az anyag folyadék formájában nem került a szabadba - közölte az OKF.

Az esethez a kalocsai, a solti és a kiskőrösi tűzoltókat riasztották, de a helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi mobil labor és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az épület körül 150 méteres védőzónát alakítottak ki, mire az egységek kiérkeztek a helyszínre.

A polialumínium-kloridot víz fertőtlenítésére használják, nagy koncentrációban irritálja a bőrt, a nyálkahártyát, illetve a szemet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.