Robbanás

Lehel utcai robbantás: "a rendőrség a helyzet magaslatán van"

A Fidesz frakcióvezetője szerint a rendőrség a helyzet magaslatán van a budapesti Lehel utcai bankfiókoknál történt robbantás ügyében. Rogán Antal élő műsorban nyugtatott meg mindenkit.

2014.01.13 20:32MTI
MTI

Rogán Antal hétfő este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában hangsúlyozta: az elmúlt három évben a rendőrök gyakorlatilag minden súlyosabb bűncselekményt felderítettek alig egy hónap alatt. "Itt is azt kell tőlük elvárni, hogy minél hatékonyabban és minél gyorsabban dolgozzanak" - mondta.

A baloldali ellenzéktől erős visszafogottságot kért az ügyben, mivel a 2010 előtti kormány idején például a romagyilkosságok elkövetőit hosszú ideig nem tudták elfogni - mondta.

A frakcióvezető azt is mondta: ha valaki azt gondolja, hogy a devizahitelesek ügyét előre lehet mozdítani így, robbantással, az súlyosan téved, az ilyen politikai módszereket pedig a leghatározottabban vissza kell utasítani. Rámutatott ugyanakkor, hogy a robbantás okairól egyelőre nem tudni, hiszen lehet, hogy egyszerűen egy "félresikerült bankrablásról" van szó.

Budapesten, a XIII. kerületi Lehel utcában hétfő hajnalban egy robbantás miatt több bankfiók megrongálódott. A rendőrségi helyszínelés még este is tartott. Az okokról egyelőre sok a találgatás: egy szakértő szerint akár üzenetértékű is lehet a helyszínválasztás, de az is felmerült, hogy a robbantás célja csupán pénzszerzés volt.

A bűncselekménnyel kapcsolatban több párt is megszólalt. Az MSZP közleményében arról írt, hogy a hétköznapi emberek egyre kevésbé érzik biztonságban magukat, és a kétharmados Orbán-kormány rend helyett hétről hétre romló közbiztonságot hagy hátra.

Z. Kárpát Dániel és Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselői közleményükben azt írták: az elmúlt 24 év kormányainak kereskedelmi bankokkal kapcsolatos politikája, számonkérésük elmaradása és a pénzintézeteknek biztosított indokolatlan kedvezményekből eredő gazdasági előny jelentős társadalmi feszültséget okozott.

Dorosz Dávid, az Együtt-PM színeiben politizáló független képviselő arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a rendőrség a lehető leggyorsabban és legszakszerűbben vizsgálja ki a robbantás ügyét, majd tájékoztassa a nyilvánosságot. Szerinte egyébként a kormány közbiztonsági politikája megbukott, és a belügyminiszter közlésével ellentétben a rendőrség sem erősödött meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.