A füst is veszélyt jelent

Hatvanegy embert menekítettek ki Szolnokon egy lakástűzből

Kigyulladt egy hetvenöt lakásos társasház legfelső szintjének egy lakása Szolnokon; a Mikszáth Kálmán utca egyik középmagas épületében felcsapó lángok miatt hatvanegy embernek kellett elhagynia otthonát csütörtökön, a kora hajnali órákban.

2014.01.09 07:56MTI

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a tüzet a szolnoki hivatásos tűzoltók alig fél óra alatt megfékezték. A tűzzel érintett lépcsőház azonban füsttel telítődött, három felnőtt és négy gyermek a tetőre menekült. Őket a tűzoltók a már kiszellőztetett lépcsőházon át menekítették ki.

Összesen 19 gyereket és 42 felnőttet mentettek ki. A lakásukat ideiglenesen elhagyók egy része rokonokhoz ment, mások a helyszínen várják, hogy visszatérhessenek lakásaikba - olvasható a közleményben. Hozzátették: a rendőrség kellő számú járművet biztosított ahhoz, hogy mindenki melegben várhassa ki az utómunkálatok elvégzését.

A tűzoltók a teljes épületet áramtalanították, s mivel a vízvezeték is megsérült, a vízművek szakembere átvizsgálja a hálózatot. A történtek során senki sem sérült meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.