Fuvarozást "vállaltak"

Pár nap alatt 742 millió forint értékű árut lopott a nemzetközi tolvajbanda

Vádemelési javaslattal befejezte a nyomozást a rendôrség azzal a nemzetközi bűnbandával szemben, amelynek tagjai fuvarozást vállalva loptak el néhány nap alatt 742 millió forint értékű árut.

2013.12.06 16:18Havariapress

A magyar, szlovák és cseh tagokból álló bűnbanda ellen 2012 februárjában indult nyomozás. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói kiderítették, hogy I. Péter 44 éves és F. Ádám 29 éves tatabányai férfi, valamint Ladislav H. 54 éves szlovák állampolgár, S. Zoltán 29 éves pápai és S. Gábor 26 éves pápateszéri lakosok nevére vásárolt meg két működő gazdasági társaságot, referenciával bíró fuvarozó cégeket.

Az egyik ilyen cég nevében különböző internetes fuvarszervező oldalakon fiktív fuvarvállalás módszerével szereztek meg nagy értékű rakományokat. A rakományok rendeltetési céljukba nem érkeztek meg, azokat ellopták. Az Európai Unió különböző országaiból, illetve országaiba irányuló fuvarok ellopásában - a nyomozás adatai szerint - a sofőrként részt vevő Lubos K. 47 éves cseh állampolgár is közreműködött.

A gyanúsítottak módszerükkel néhány nap leforgása alatt három gazdasági társaságot is megkárosítottak, az okozott kár elérte a 742 millió forintot. Az eljárás során a nyomozóhatóság együttműködést folytatott a lengyel, a német és szlovák társszervekkel, valamint az Europollal is.

Az ügynek hat gyanúsítottja van, közülük ketten előzetes letartóztatásban vannak. A rendőrség a nyomozati iratokat és vádemelési javaslatát a Dunaújvárosi Járási Ügyészségnek a napokban megküldte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.