Szülővárosában

Kék festékkel mázolták össze Weöres Sándor szobrát

Megrongálták Weöres Sándor szobrát szülővárosában, Szombathelyen.

2013.12.02 15:49MTI

Ismeretlenek kék festékkel mázolták össze a költő a Megyei Művelődési Központ és a Savaria Egyetemi Központ közötti sétányon lévő, bronzból készült szobrát, Veres Gábor szobrászművész alkotását.

Az MTI érdeklődésére Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, eddig nem érkezett hozzájuk feljelentés, de tudnak az esetről. Az idén, Weöres Sándor születésének századik évfordulóján ez már a második alkalom, amikor egy köztéren álló Weöres-szobrot megrongálnak.

Szeptemberben a Vas megyei Csöngén a Weöres Sándor emlékház előtt álló, szintén bronzból készül mellszobrot döntötték le, törték össze és lopták el tolvajok, akkor rövid időn belül elfogtak őket a rendőrök. A csöngei Weöres-szobrot újraöntik.

A költségekhez a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egymillió forinttal járul hozzá, Segesdi György szobrászművész pedig honorárium nélkül vállalta a szobor ismételt elkészítését. .

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.