Bátaszék

Több millió forintos sikkasztással gyanúsítják a vadászmestert

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, a rendőrség szerint azonban a terhelő tanúvallomások és a bizonyítékként felhasznált okiratok alapján megalapozott a gyanú.

2013.11.24 12:01MTI
Fotó: MTI

Több millió forintos sikkasztással gyanúsítja a Szekszárdi Rendőrkapitányság a Bátaszéki Vadászegylet korábbi vadászmesterét, aki a nyomozóhatóság szerint több mint háromszáz vad elejtéséből származó bevétellel sajátjaként rendelkezett.

Steinbach Zsolt, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint a férfi 2007 és 2010 között követte el a bűncselekményt. Az eljárás során azt is megállapították, hogy a volt vadászmester több esetben nem, vagy csak részben fizette be az egylet pénztárába a neki a vadászatokért átadott összegeket. A kár mintegy ötmillió forint - tette hozzá.

A rendőrség a napokban zárta le a 2010 márciusában indult nyomozást, amelynek során több mint 130 tanút hallgattak meg. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, a rendőrség szerint azonban a terhelő tanúvallomások és a bizonyítékként felhasznált okiratok alapján megalapozott a gyanú.

Az ügyet vádemelési javaslattal továbbították a Szekszárdi Járási Ügyészségnek - közölte a sajtóreferens.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.