Budapesti üzletben is jártak

Elfogták a luxusórákra szakosodott szlovák tolvajokat

Ingolstadtban elfogták a német rendőrök azt a szlovák férfit és nőt, akik nagy értékű karórákat loptak el több boltból úgy, hogy hamisítványra cserélték az eredetieket.

2013.11.21 12:32Havariapress

A páros tavaly ősszel több budapesti óraszalonban is járt - értesült a HavariaPress.

2012. szeptember 19-én délelőtt lépett a Vörösmarty téri óraboltba a magukat házaspárnak kiadó férfi és a nő. Ékszereket nézegettek, a nő az eladó figyelmét elterelte, míg a férfi egy nagy értékű órát egy azzal külsőre megegyező hamisítványra cserélt, majd távoztak a boltból.

Nem sokkal később a Párisi utcai óraboltban jelent meg a pár: ott is sikerrel jártak, egy újabb értékes órát vittek magukkal. Néhány nap múlva ugyanezzel a módszerrel egy Andrássy úti óraszalonban loptak el egy karórát.

Az V. Kerületi Rendőrkapitányság lopás miatt indított nyomozást. Felvették a kapcsolatot az Europollal és az Interpollal, mivel gyanították a nyomozók, hogy az ismeretlen páros más országban is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket. Kiderült, hogy Horvátországban, Ausztriában, Csehországban és Németországban is követtek el a módszerrel lopásokat.

Az Európai Központi Bank felhívást juttatott el a pár fényképével a nagy értékű órákat árusító üzletekbe, így sikerült március 12-én a németországi Ingolstadtban elfogni a szlovák párt. Tíz, összesen 100 millió forintot érő karóra ellopásával gyanúsítják őket. 43 éves férfival és 26 éves társával szemben a német nyomozóhatóság folytatja le az eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.