Fémtolvajok

Pár óra alatt elfogták a szegedi Dóm ereszcsatornáit megrongáló férfiakat

A nyomozás elrendelésétől számítva néhány óra alatt elfogta a rendőrség azt a két férfit, akik a gyanú szerint megrongálták a szegedi Dóm esővízelvezető-csatornáit, és több helyütt lefeszítették a vörösrézből készült csöveket.

2013.11.06 08:52MTI

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint 2013 októberében, akkor még ismeretlen tettesek, több méter hosszan letépték a szegedi Fogadalmi Templom vörösrézből és bádogból készült csatornacsöveit. Mivel az ügyben feljelentés nem érkezett, a Szegedi Rendőrkapitányság a sajtóban megjelent tudósítás alapján kedden rendelte el hivatalból a nyomozást.

A nyomozók hat órán belül azonosították a két feltételezett elkövetőt, akiket az esti órákban előállítottak. A 30 éves V. Ferenc gyanúsítottkénti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 17 éves társával közösen lopták el az ereszcsatornákat, majd 4 ezer forintért eladták egy hulladék-felvásárolónak.

A két férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kondé Lajos plébános korábban úgy nyilatkozott, már felvette a kapcsolatot egy bádogossal, de még nem kapott árajánlatot a csatornák pótlására és kijavítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.