Lezárult a nyomozás

70 rendbeli sikkasztás miatt emeltek vádat egy nyelviskola vezetőjével szemben

Vádemeléssel zárult a nyomozás egy szegedi nyelviskola vezetőjével szemben, 70 rendbeli sikkasztás miatt.

2013.10.30 09:30Havariapress

Még tavaly májusban tett feljelentést egy ember egy szegedi nyelviskola vezetőjével szemben, mert befizetett egy nyelvvizsga felkészítőre, de a tanfolyam nem indult el és a pénzét sem kapta vissza.

A nyomozás során a rendőrség több zsáknyi iratot foglalt le, melyekből kiderült, hogy az ügynek több sértettje van. A nyelviskolát működtető cég az alkalmazottait sem fizette ki, sőt a közüzemi számláit sem egyenlített ki.

A Szegedi Rendőrkapitányság 70 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények miatt indított eljárást az ügyben. Az iskola vezetője kihallgatásán tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, azzal védekezett, hogy gazdasági lehetőségei beszűkültek.

A rendőrség a nyomozást lezárta, az ügy iratanyagát vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.