150 millió forint hiányzik. 2001-es vásárlóerőn...

Nagyértékű sikkasztás miatt emeltek vádat egy volt ügyvéd ellen

Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség a Fővárosi Törvényszékhez egy volt ügyvéddel szemben.

2013.10.03 15:15MTI

A vádirat lényege szerint, dr. M. S. ügyvédként 2000. májusa és 2001. márciusa között három különböző magánszeméllyel, valamint két céggel kötött ügyvédi letéti szerződést később esedékes megbízási díjak, illetve ingatlanvásárlás fedezetének biztosítására. A vádlott a rábízott letéti összegekkel - összesen 150 millió forinttal - nem számolt el a jogosultak felé, hanem jogtalanul felvette a pénzt.

Az ügyvéd ezt követően elszökött az országból, de tavaly júniusban sikerült elfogni Magyarországon. A főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettének törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.