Volt ott minden...

Lőfegyvereket foglaltak le a rendőrök egy szentendrei lakásban

Több lőfegyvert, fegyverutánzatot, lőszert, valamint hangtompítót találtak a nyomozók egy szentendrei férfi lakásában. A férfit őrizetbe vették és eljárást indítottak ellene.

2013.10.28 13:22MTI

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a 42 éves szentendrei férfira állampolgári bejelentés alapján figyelt fel a rendőrség: múlt pénteken először a ruházatát ellenőrizték, és egy lőfegyvert - vagy utánzatot - találtak nála.

A lakásán aznap megtartott házkutatás során további lőfegyvereket vagy azok utánzatát, közel 1200 lőszert, több hangtompítót, valamint fegyveralkatrészt foglaltak le. Az előzetes fegyverszakértői vélemény alapján a lefoglalt tárgyak közül hat lőfegyvernek minősül, ezek megszerzéséhez és tartásához a férfinak nem volt engedélye - tette hozzá a szóvivő.

A férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szentendrei Rendőrkapitányságon kihallgatták, majd őrizetbe vették, vasárnap pedig a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását - tájékoztatott Beluzsárné Belicza Andrea.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.