Két héten belül nyitják meg

Megszüntették a nyomozást a Bálna-ügyben

Megszüntető határozattal, bizonyítottság hiányában zárták le a nyomozást az eredetileg CET-beruházásként ismert büntetőügyben.

2013.10.26 08:55MTI

Tarlós István főpolgármester, valamint az Állami Számvevőszék által ismeretlen tettes ellen tett feljelentések alapján 2011. április 29-én indult eljárást még a Fővárosi Főügyészség rendelte el nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérlete gyanújával - emlékeztetetett a szóvivő.

A nyomozás lefolytatására a legfőbb Ügyészség a KNYF-et jelölte ki, s a hatóságok két és fél évig vizsgálódtak az eredetileg 8,6 milliárdos magántőke bevonásával készült, úgynevezett PPP-fejlesztés körül - tette hozzá.

Két héten belül nyitják meg a Duna-parti Közraktárak helyén épült Bálna kulturális központot (korábban CET), amely máig mintegy 10 milliárd forintjába került a fővárosnak, de Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes szavai szerint ennek duplájába is kerülhet, amennyiben a Kúria helyben hagyja a Pécsi Itélőtábla legutóbbi ítéletét a beruházáshoz kapcsolódó MKB-hitellel kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.