Két ügyben is vádat emeltek

Büntetőeljárások az elszaporodott fémlopások miatt

Az ügytípusban kiszabható legsúlyosabb büntetést szorgalmazzák a fémlopások elkövetői ellen.

2013.10.22 18:45MTI

Nagykőrösön a vagyon és jövedelem nélküli elkövetők az utóbbi időszakban szinte mindent elvisznek, ami fém, amit a fémkereskedőknek el tudnak adni.

A járási ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki április és szeptember között temetőből, szeméttelepről, ipari létesítményből és lakóépületekből rendszeresen lopott kerítéseket, vaskaput, vasrácsot, alumíniumlétrát, kábelt.

A szóvivő közlése szerint egy másik fémlopási ügy két vádlottja az év első felében nagykőrösi zártkertekből vitt el például üzemanyagot, kézi szerszámokat, szivattyút és rotációs kapát.

Mint mondta, gátlástalanságukat mutatja, hogy egy "épület méretű" olajtartályról éjszakákon át szerelték le a fémlemezeket, hogy ezekből is pénzt szerezzenek a kereskedőnél.

Mindhárom elkövető előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást. Mivel halmazatban követték el a cselekményeket, négy és fél év börtönre is ítélhetik őket - tette hozzá Gyugyi Csilla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.