"Akár másnap indulhatnak"

Hatszáz eurót fizettek a külföldi munkáért - SMS-ben kapták volna a címet...

Külföldi munkalehetőség ígéretével hatszáz euróval rövidítettek meg két szakcsi férfit. Az ügyben lezárult a nyomozás.

2013.10.20 09:56ma.hu
Fotó: MTI

Internetes hirdetésben ausztriai állásajánlatra bukkant egy szakcsi férfi. Barátjával felvették a kapcsolatot a hirdetés feladójával, egy nővel, akinek munkába állási költség címen 600 eurót, azaz mintegy 170 ezer forintot adtak át 2012. decemberében. A pénz átadásáról átvételi elismervény nem készült.

A nő azt ígérte a két férfinek, hogy SMS-ben hamarosan elküldi nekik az ausztriai címet, ahová menniük kell, akár már másnap indulhatnak dolgozni. Ám az SMS-t hiába várták, ezért néhány nap múlva feljelentést tettek a rendőrségen.

A Dombóvári Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A fenti bűncselekménnyel a 38 éves siófoki F. Anitát gyanúsítják. Az ügyben lezárult a nyomozás, a Dombóvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztálya a nyomozati iratokat 2013. október 16-án küldte meg a Dombóvári Járási Ügyészségnek, vádemelési javaslattal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.