Breaking Bad

Több ezer tabletta kábítószer Bács-Kiskunban, drogültetvény Nógrádban - rendőrségi videó

A lebukás elkerülése miatt a gyanúsított szállodai szobát vett ki, ahol chipses és müzlis dobozokban tartotta a drogot.

2013.10.08 12:46ma.hu
Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya egy korábban visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének gyanúja miatt elrendelt nyomozás során 2013. október 7-én őrizetbe vette D. Attila 29 éves kecskeméti lakost.

A rendőrök egy kecskeméti lakásban 2013. október 7-én vonták intézkedés alá a férfit, amikor meglátogatta ott lakó ismerősét, a 31 éves Cs. Gergelyt.

A lakásban megtartott házkutatás alkalmával, a hűtőszekrényben 1037 gramm kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók, mely a gyorsteszt alapján pozitív reakciót mutatott metamfetaminra. D. Attila korábban viselt ruházatából 113 darab rózsaszín és 1 darab fehér színű tabletta került elő. Előbbinél metamfetaminra, utóbbinál amfetaminra mutatott pozitív reakciót a gyorsteszt. A rendelkezésre álló adatok alapján a kábítószergyanús anyagokat D. Attila szállította Cs. Gergely lakására. A rendőrök a lakásból lefoglaltak 8,1 gramm növényi anyagmaradványt is, amely Cs. Gergelyé volt, és ami a teszt szerint cannabis-származék.

D. Attila szobát bérelt egy kecskeméti szállodában, ezért 2013. október 7-én ott is házkutatást tartottak a nyomozók. Ennek alkalmával chipses, illetve müzlis dobozokban körülbelül 2000 darab rózsaszín, valamint 1000 darab fehér színű tablettát foglaltak le, melyek amfetaminra és metamfetaminra mutattak pozitív reakciót.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kezdeményezi D. Attila előzetes letartóztatását. Cs. Gergelyt gyanúsítottként hallgatták ki, ő az eljárás során szabadlábon védekezik.

469 tő indiai kenderből álló drogültetvényt számoltak fel a rendőrök a Nógrád megyei Csécsén. A két kábítószer-termesztőt elfogták - értesült a HavariaPress.

Az akcióra, melyben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói vettek részt, vasárnap került sor Csécse határában. A rendőrök egy körbekerített mezőgazdasági területen találtak rá a drogültetvényre. Összesen 469 tő, kifejlett drognövényt foglaltak le, melyek nagy részét egy épületben szárították az ültetvényesek. Elfogtak a helyszínen két embert, egy 45 éves délegyházi és egy 39 éves budapesti férfit. A két gyanúsítottat őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.