Az emberölési kísérlet vádja alól

Áramot vezetett a pinceajtóba - felmentették, de mégis ülni fog

Jogerősen felmentette az emberölési kísérlet vádja alól a Debreceni Ítélőtábla hétfőn azt a miskolci férfit, aki áramot vezetett a borospincéje ajtajába.

2013.09.23 12:27MTI

A vádlott kábítószert termesztett a pincében, amiért viszont 1 év 10 hónap börtönbüntetést kapott - tájékoztatott a táblabíróság sajtószóvivője.

Fórizs Ildikó közölte: az ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely szerint a férfit csak kábítószerrel visszaélésben és lopásban mondták ki bűnösnek.

A vádlott 2010 májusában miskolci borospincéjében ültetett el vadkendermagvakat egy speciálisan e célból kialakított sátorban. A megtermelt marihuánát maga használta fel, senkinek nem adott és nem értékesített belőle. A termesztéshez használt áramot azonban illegálisan használta, így a szolgáltatónak 56 ezer forint kárt okozott, de ezt később megtérítette.

A vádlott a borospince ajtaját feszültség alá helyezte, a bíróság megállapítása szerint azért, hogy az esetleges betöréseket megakadályozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.