A falakból is kitépték

Kivágták a rezet - a varrógépekből meg a falból!

Egy használaton kívüli varrodából vittek el jelentős mennyiségű rezet ismeretlenek. A varrógépekből kivágták a rézvezetékeket, kivették a vezérlő chipeket, egy kompresszorból és az épület falaiból is kitépték a kábeleket.

2013.09.22 11:22ma.hu

Jelentős mennyiségű rézvezetéket lopott el három fiatal egy külföldi cég által bérelt épületből Dombóváron. Az ügyben nemrég zárult le a nyomozás. Egy használaton kívüli varrodából vittek el jelentős mennyiségű rezet ismeretlenek. A varrógépekből kivágták a rézvezetékeket, kivették a vezérlő chipeket, egy kompresszorból és az épület falaiból is kitépték a kábeleket.

A cég külföldi tulajdonosai idén tavasszal fedezték fel a bűncselekményt, amelyet 2012. július eleje és 2013. áprilisa között követhettek el. A külföldi cégvezető 2013. júliusában tett feljelentést, amikor Magyarországon járt.

A Dombóvári Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Bár a bűncselekmény elkövetése óta több hónap eltelt, a nyomozás sikeres volt: augusztusban egy fiatalkorú dombóvári testvérpárt és egy 20 éves faddi fiatalembert hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

Mindhárman elismerték, hogy bűncselekményt követtek el, de kiderült, hogy a kábeleket a testvérpár fiatalabbik tagja és a faddi fiatalember, F. István lopták el. Az idősebb testvér is járt korábban az épületben, de csak kisebb értékű tárgyakat, többek között egy poroltót vitt el.

A nyomozást a Dombóvári Rendőrkapitányság lezárta, a keletkezett iratokat szeptember 16-án vádemelési javaslattal küldték el a Szekszárdi Városi Ügyészség Fiatalkorúak Ügyészének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.