Nagy mennyiségben

Az általuk őrzött épület tetejéről lopták a rézkábelt

Az általuk őrzött épület tetejéről loptak el nagy mennyiségű rézkábelt a biztonsági őrök, akkor fogtak el a rendőrök őket, amikor 500 kilogrammnyi kábellel hazafelé tartottak.

2013.05.03 17:56MTI

A múlt héten történt esetről pénteken hírt adó honlapon az áll: két férfi egy harmadik társuk tulajdonában lévő személyautóval indult haza, amikor a keszthelyi rendőrök ellenőrizték őket. 

Az autó átvizsgálásakor a csomagtartóban feldarabolva több száz méternyi, különböző vastagságú rézvezetéket találtak. 

A nyomozás során kiderült, hogy a két férfi azon a telephelyen dolgozik biztonsági őrként, ahonnan a kábeleket ellopták. Elmondásuk szerint előző nap reggel hárman az épület tetején lévő külső vezetékeket levágták, majd körülbelül egyméteres darabokra aprították fel.
 
A lopott kábeleket a kocsival dánszentmiklósi otthonukba vitték, a rendőrök pedig akkor ütöttek rajtuk, amikor már a második szállítmánnyal tartottak hazafelé. A rendőrök a házkutatáson a három férfi otthonában meg is találták az ellopott fémhulladékot. A szabadlábon védekező két 35 és egy 59 éves férfi ellen nagyobb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.